Achter elke zaal een verhaal

Casebeschrijving: Febelco

Aan de slag voor Febelco.

Uitdaging Ontwerp en begeleid een veranderkundigproces voor de gehele organisatie, waarbij de strategische ambities van de organisatie in de praktijk worden toegepast, geëvalueerd en verbeterd. Betrek hierin culturele verschillen, en houdt rekening met verschillen in tempo en mogelijkheden.
Doelgroep Gehele organisatie
Toegepaste expertise
Impact We zorgen voor een permanente verbinding tussen operationele doelen en de manier waarop wordt gewerkt. We ondersteunen zo een nieuwe zakelijker cultuur waarin leidinggevenden dappere besluiten durven nemen en collega’s elkaar helpen beter te worden in hun werk. Daarbij werken we vestiging overstijgend en in pittige Covid omstandigheden, live en online.
Adviseur(s)
Relatie sinds 2019

Aanleiding

Febelco is de grootste Belgische groothandelaar-verdeler van geneesmiddelen, met een marktaandeel van 43% en een omzet van 1,5 miljard euro. Febelco verwerft hierdoor een plaats in de top 100 van de Belgische bedrijven. Als coöperatieve is het aandelenkapitaal volledig in handen van de klanten, de zelfstandige Belgische apothekers.

Het klantenbestand van Febelco bestaat uit meer dan 3.200 apotheken die dagelijks tot drie keer bevoorraad worden vanuit acht vestigingen verspreid over heel België, nl. BruggeIzegemKortenbergOlenSint-NiklaasWijnegemZolder en Frameries. Febelco telt 1.200 werknemers.

Wat we doen

Het team van FProfs ondersteunt Febelco met een grootschalig verandertraject met als doel groei van de onderneming en continuïteit.  Samen met de stakeholders binnen Febelco maken we een programma waarin verschillende elementen van de change aan bod komen:

  • Hoe verander je met schwung
  • Betrekken van alle collega’s en medewerkers in alle vestigingen
  • Ondersteunen bij management, leiderschap en communicatie

Samen met het Forward Team komen we wekelijks samen met een duidelijke agenda.  Proces, inhoud, wie doet wat, planning, hick-ups, plezier. Daarnaast bepalen we met het managementteam koers en keuzes. De strategie van Febelco staat als een huis overigens. De transitie van strategie naar operatie is de volgende stap. Ons team begeleid het managementteam als het gaat om leiderschap, samenwerking en operationaliseren van de strategie. In de door FProfs ontwikkelde GROEIdagen betrekken we collectief 80 leidinggevenden bij de impact en effecten strategie en leiderschap.

Vervolgens bieden we support, vanuit comakership de vestigingen met meer specifieke vragen.