Masterclasses

Geen vis maar een hengel. Dat zegt de bekende NOVIB-methode. Voor ons werk is dat soms niet anders. Help je teams en organisaties door een verandering zelf te faciliteren of door ze de tools te geven om dat zelf te doen? Daarom geven we masterclasses over de belangrijkste aspecten van het verandermanagement om jouw kwaliteiten als leider te versterken. Op maat gemaakt, soms in een dagdeel met 200 mensen en soms in twee dagen met 8 mensen.

Zo doen we dat

We hebben veel ervaring in het organiseren van allerlei masterclasses op het gebied van veranderen. Bijvoorbeeld over 1 van de onderstaande onderwerpen:

Stakeholdermanagement

Hoe realiseer je jouw doelen in een complexe omgeving met verschillende stakeholders? In deze masterclass gaat het over de basisprincipes en een praktische methode om stakeholders in kaart te brengen en jouw tactiek te bepalen. Maar er is ook aandacht voor jouw persoonlijke stijl en kwaliteit bij het betrekken van anderen.

Macht en beïnvloeding

Hoe maak je effectief gebruik van je vermogen om mensen te beïnvloeden? Macht is een beladen term maar betekent niets anders dan het vermogen om anderen te beïnvloeden. Dat kan een collega uit jouw team zijn maar ook een opdrachtgever, leidinggevende of samenwerkingspartner. We kijken naar machtsbronnen, beïnvloedingsstijlen en de wijze waarop je die op jouw eigen manier kan toepassen.

Conflicthantering

Hoe zorg je dat je situaties waarin je een potentieel conflict heb met een ander, goed aangaat? Een conflict is eigenlijk niets anders dan een situatie waarin belangen uiteenlopen en een oplossing niet direct voorhanden is. Zulke situaties komen elke dag regelmatig voor. We helpen je belangen in kaart te brengen maar ook verschillende stijlen om tot een constructieve, of in elk geval een effectieve, oplossing te komen.

Leiderschap

Hoe kan je je persoonlijkheid en kwaliteiten inzetten om individuen of teams te leiden? Leiderschap is een breed onderwerp. Daarom bieden we je een goed overzicht van verschillende perspectieven op leiderschap met een directe vertaling naar vaardigheden of methoden, met hier en daar een truc, om jouw kwaliteiten als leider te versterken.

Verandermanagement

Hoe neem je anderen mee in een verandering? Elke verandering brengt een eigen portie gedoe met zich mee. We zorgen dat je in staat bent om een goede analyse te maken van het echte probleem, een aanpak kunt kiezen en handvatten krijgt voor de uitvoering ervan. Dat gaat bijvoorbeeld ook over het omgaan met weerstand, de onderstroom en het doorbreken van ineffectieve patronen. We helpen je om comfort te krijgen in het ongemak.

Strategymapping

Hoe maak je een organisatiestrategie of teamplan dat ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt? Weg met de vuistdikke plannen. En aan de slag met een inspirerende one-pager die je helpt om elke dag aan de slag te gaan met het realiseren van je strategie. We geven je de juiste hulpmiddelen om strategische doelen te definiëren, de succesfactoren voor jouw team of organisatie te bepalen en de juiste acties te kiezen! Het uitvoeren? Dat moet je zelf doen!

 

Staat jouw onderwerp hier niet tussen? Daag ons uit!

Neem contact op en geef aan waar jij een masterclass over zou willen hebben. Wij vinden niets leuker dan het vormgeven van een leerzaam, inspirerend en vooral activerend programma!