Hospitality

Als er een sector is die zich opnieuw moet uitvinden, herpakken en volharden is het de hospitality wel. Bestaande proposities voldoen niet langer en innovatie gaat niet vanzelf. Gasten hebben andere verwachtingen en het ambacht vraagt leiderschap. Wat is de plaats van een hotel in de 21e eeuw? Wat vragen we van onze medewerkers en hoe sluiten we aan bij ons publiek? Wat is het geheim van sommige bedrijven?

Glazen bol

Het is essentieel dat investeerders, eigenaren en management durven investeren in nieuwe businessmodellen. Het is noodzakelijk om te investeren in mensen én in kennis. Eén ding staat vast zoals het was, wordt het niet meer. Reizen staat in een ander perspectief. Hygiëne en veiligheid zijn meer dan ooit een asset geworden en een sterrendiner thuisbezorgd krijgen is normaal. Wat is dan het bestaansrecht? Wanneer er voldoende scenario’s voor de toekomst zijn, is er perspectief.

Ambidexterity

Nee, het is geen woord uit het jargon van de hotelier. Ambidexterity betekent dat een managementteam zowel tempo maakt als vertraagd. Kosten durven maken én bezuinigen. Klassiekers bewaren én innoveren. We helpen General Managers met een aantal zaken:

• Ordening en samenhang als het gaat om strategie
• Teamontwikkeling en samenwerken
• Alignment van directie, MT en HOD’s
• Nieuwe concepten
• Mystery visit

Het durven en kunnen doorbreken van routines en patronen is pittig. Hotels zijn nu eenmaal georganiseerd zoals ze dat zijn. Maar hoe logisch is het om vast te houden aan F&B of Rooms? Wat zou het betekenen wanneer je anders investeert in je mensen, anders dan de zoveelste training?

Het gespecialiseerde team van FProfs heeft de sporen in de sector verdiend. Van het Midden-Oosten tot en met Amsterdam of aan de Nederlandse kust. Wij zijn de mystery guest, het extra paar ‘handen’ en het extra paar ogen.